Κάτι αλλάζει στο ΣΚΛΕ;


Στις συνθήκες κοινωνικού ολοκαυτώματος που βιώνουμε, οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε αδιάφοροι ή απαθείς. Ήδη πολλοί συνάδελφοι συσπειρώνονται σε συλλογικότητες, συμμετέχουν στα κινήματα, συμπορεύονται με τις ιδέες του Δικτύου Δράσης κοινωνικών λειτουργών αναζητώντας και δημιουργώντας μια εναλλακτική και ριζοσπαστική-κριτική κοινωνική εργασία. Πιστεύουμε πως περισσότερο από ποτέ οι κοινωνικοί λειτουργοί χρειάζεται να βγούμε στην κοινωνία και να ενωθούμε με τον κόσμο που αγωνίζεται για επιβίωση, με τα κινήματα που μάχονται για κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική αλλαγή.

Παράλληλα την περίοδο αυτή δρομολογούνται οι εκλογές του ΣΚΛΕ (στις 22/11/12) ένα γεγονός στο οποίο θα θέλαμε να αναφερθούμε στην συνέχεια.

Γνωρίζουμε πως η επί σειρά ετών μειωμένη συμμετοχή των συναδέλφων στον ΣΚΛΕ σε συνάρτηση με τις φιλοκυβερνητικές πρακτικές και αντιλήψεις του ΔΣ έχουν οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη αποστασιοποίηση τους κοινωνικούς λειτουργούς από τον σύλλογο, ακόμη και αυτούς που είχαν και έχουν πολλά να δώσουν. Γνωρίζουμε επίσης πως πολλοί συνάδελφοι έχουν απογοητευτεί από τον ΣΚΛΕ λόγω του παθητικού και συναινετικού ρόλου του στα προβλήματα του κλάδου και των εξυπηρετούμενων.

Παρολ’ αυτά και σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές για όλους μας στις επικείμενες εκλογές στο ΣΚΛΕ, μια ομάδα συναδέλφων –μελών του ΣΚΛΕ- συγκρότησε εναλλακτικό ψηφοδέλτιο. Ειδικότερα στο κείμενο-διακήρυξη της «Ενωτικής Παρέμβασης Κοινωνικών Λειτουργών» ( δείτε ώ) με χαρά διακρίναμε βασικές αρχές μιας μαχητικής κοινωνικής εργασίας που θα πορεύεται και αναπτύσσεται μαζί με την κοινωνία και όχι απέναντι.

Πιστεύουμε πως η στήριξη και εκλογή των συναδέλφων αυτών μπορεί να συνδράμει σε ουσιαστικές και απαραίτητες εξελίξεις  όχι μόνο στα πλαίσια του ΣΚΛΕ αλλά πιθανά και στην κοινωνία. Αν και ως Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών δε συμμετέχουμε στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο (ούτε επιθυμούμε φυσικά να αντικαταστήσουμε κανέναν ΣΚΛΕ δεδομένου του διαφορετικού ρόλου του Δικτύου) θεωρούμε ιδιαιτέρως σημαντική την προσπάθεια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας και αναγκαία την στήριξή τους από όλους και όλες μας στις επικείμενες εκλογές.

Στο μεταξύ οι κοινωνικοί λειτουργοι συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη για την απόκρουση της κοινωνικής βίας και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επαναορίζοντας και ανασυνθέτοντας τη δράση, πρακτική και θεωρία του επαγγέλματός μας.

Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: