Συμμετοχή

Συμμετοχή – Φόρμα και σχετικές πληροφορίες

 

Τί είναι το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών?

 

Το  Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών αποτελεί μια ανοιχτή συμμαχία, συσπείρωση κοινωνικών λειτουργών, εξυπηρετούμενων, φοιτητών κοινωνικής εργασίας και ακαδημαϊκών κοινωνικής εργασίας. Πολλοί από εμάς έχουμε συναντηθεί στα κινήματα, στα αμφιθέατρα, στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών υπηρεσιών. Έχουμε μοιραστεί τις ανησυχίες για το επάγγελμα της κοινωνικής εργασίας και την αγωνία μας για την αποψίλωση του κοινωνικού κράτους. Έχουμε προβληματιστεί για τα θεωρητικά και πρακτικά αδιέξοδα και τις ανεπάρκειες της παραδοσιακής κοινωνικής εργασίας. Έπειτα από μια σειρά συναντήσεων αποφασίσαμε τη συγκρότηση ενός δικτύου που θα φέρνει κοντά -και χωρίς ιεραρχίες- επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, ακαδημαϊκούς, φοιτητές και “εξυπηρετούμενους”. Βασικό στόχο αποτελεί η μετουσίωση των προβληματισμών μας σε πολυεπίπεδη δράση (πολιτική, ακτιβιστική, επαγγελματική και επιστημονική).

  

Δηλαδή είστε επαγγελματικό σωματείο ή συνδικάτο?

 

Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το Δίκτυό μας δεν εκπροσωπεί συνδικαλιστικά τους κοινωνικούς λειτουργούς. Παρόλα αυτά ενθαρρύνει όλους τους υποστηρικτές του να δραστηριοποιούνται μαχητικά στα σωματεία τους επιδιώκοντας την απαγκίστρωσή τους από το υφιστάμενο τέλμα.

Επίσης δεν εκπροσωπούμε “επαγγελματικά” την κοινωνική εργασία. Αρχικά, γιατί στο δίκτυό μας είναι καλοδεχούμενοι και φοιτητές, εξυπηρετούμενοι και συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων που συμμερίζονται το όραμά μας για την κοινωνική δικαιοσύνη. Παράλληλα, δε θεωρούμε ότι το επάγγελμα της κοινωνικής εργασίας -όπως και κανένα άλλο επάγγελμα- πρέπει να χαίρει άνευ όρων υποστήριξης. Η κοινωνική εργασία έχει διττό και αντιφατικό χαρακτήρα που συμπυκνώνεται στο δίπολο κοινωνικόςέλεγχος– κοινωνική δικαιοσύνη. Ξεκάθαρα υπερασπιζόμαστε και προωθούμε μόνο αυτές τις μορφές κοινωνικής εργασίας που προωθούν την κοινωνική αλλαγή/ κοινωνική δικαιοσύνη, απορρίπτοντας τις πρακτικές της συντήρησης και του κοινωνικού ελέγχου. Ιδιαίτερα, αν αυτές προέρχονται από κοινωνικούς λειτουργούς και τα επαγγελματικά τους σωματεία.

 

Σας στηρίζει κάποιο κόμμα?

 

Πίσω από το δίκτυο κοινωνικής εργασίας δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να συντονίζει τη δράση μας, καθοδηγεί ή μας χρηματοδοτεί. Αυτό δε σημαίνει πως προϋπόθεση συμμετοχής αποτελεί η αποχή από τη συμμετοχή σε κόμματα ή άλλες κινήσεις. Δεν υπάρχει τέτοιου  είδους ασυμβίβαστο. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα παράλληλης συμμετοχής σε κόμματα, επιτροπές, κινήσεις κλπ. Παρόλα αυτά για να συμμετάσχει κάποιος πρέπει να συμφωνεί στις βασικές αρχές και αξίες του δικτύου. Κάτι τέτοιο αυτονόητα και αυτονόητα αποκλείει μισαλλόδοξες, φασιστικές, νεοφιλελεύθερες και ελιτίστικες αντιλήψεις.

 

 Δηλαδή είστε πολιτικά ουδέτεροι?

 

Ξεκάθαρα όχι. Είμαστε πολιτικά ενεργοί και καθόλου ουδέτεροι. Παίρνουμε ξεκάθαρα θέση υπέρ των πιο αδύναμων, αποκλεισμένων και ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας. Παίρνουμε ξεκάθαρα θέση υπέρ του δημόσιου, οικουμενικού, ανεπτυγμένου και δωρεάν κράτους πρόνοιας.  Απαιτούμε και προωθούμε τον κοινωνικό μετασχηματισμό στη βάση της κοινωνικής δικαιοσύνης και δίκαιης ανακατανομής του πλούτου.

Το δίκτυο μας αναπτύχθηκε εξαιτίας αυτών των πολιτικών προβληματισμών μας και την αδυναμία των υφιστάμενων “επαγγελματικών συνδέσμων” να πάρουν σαφή πολιτική στάση και δράση απέναντι στα μείζονα ζητήματα της κοινωνικής πρόνοιας, με κύριο πρόβλημα τη σταδιακή αποψίλωσή του.

 

Πώς μπορώ να συμμετάσχω?

 

Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας και ένας- μια από τους συντονιστές-τριες θα έρθει σε επαφή μαζί σας. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε κατευθείαν με τους συντονιστές –τριες μέσω mail:

socialworkaction@gmail.com

 

Χρειάζεται να πληρώσω συνδρομή?

 

Δε χρειάζεται να πληρώσετε συνδρομή για τη συμμετοχή στο δίκτυο και την ενημέρωση για τις δράσεις του και τις δημοσιεύσεις. Είναι όμως πολύ πιθανό σε μελλοντικές εκδηλώσεις (σεμινάρια, συνέδρια κλπ) να χρειάζεται ένα συμβολικό αντίτιμο για την κάλυψη των εξόδων που προκύπτουν αντικειμενικά απο τη διοργάνωση. Το δίκτυό μας όμως ξεκάθαρα δεσμεύεται πως άνεργοι κοινωνικοί λειτουργοί και εξυπηρετούμενοι θα έχουν πάντοτε δωρεάν πρόσβαση σε κάθε εκδήλωση και δραστηριότητα του δικτύου.

Ωραία, έστειλα τη φόρμα και τώρα τι?

Μετά την αποστολή της φόρμας επικοινωνίας, ένας/μια από τους συντονιστές/τριες θα έρθουν σε επαφή μαζί σου και έτσι θα έχεις τη δυνατότητα να μάθεις περισσότερα για την ταυτότητα/σκοπούς/δράσεις του Δικτύου. Ανάλογα και με το ενδιαφέρον που υπάρχει σε κάθε περιοχή, με ευθύνη του/της συντονιστή/τριας θα οργανώνονται και ομαδικές συναντήσεις στις οποίες θα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις και με άλλους/ες επαγγελματίες ή πολίτες που θέλουν να συμμετέχουν στο Δίκτυο.

 

 

Κατβάστε στον υπολογιστή σας και συμπηρώστε τη φόρμα επικοινωνίας παντώντας εδώ. Εναλλακτικά αντιγράψτε την παρακάτω φόρμα. Έπειτα στέιλτε στο email: socialworkaction@gmail.com

—————————————————————————- 

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 (στείλτε με email στο συντονιστή που βρίσκεται πιο κοντά στην περιοχή σας)

ΤαπροσωπικάσαςστοιχείαδενθαείναιπουθενάδιαθέσιμαήδημοσιευμέναπαράμόνοαπότουςσυντονιστέςτριεςτουΔικτύουτωνοποίωνταονόματαπροαναφέρθηκαν

 

 

  1. Στοιχεία επικοινωνίας

 

 

ΟΝΟΜΑ:

 

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (όχι πλήρης διεύθυνση):

 

ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή Ε-MAIL:

 

 

2. Σχέση με την Κοινωνική Εργασία

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

– ΧΡΗΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
– ΦΟΙΤΗΤΗΣ-ΤΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ-Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ

– ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΛΛΟ…………….

 

 

 

3. Δήλωση συμμετοχής

 

Διάβασα τις αρχές και τους στόχους του Δικτύου Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών και τις κατανόησα. Συμφωνώ με τους σκοπούς του δικτύου και επιθυμώ να συμμετέχω στις συναντήσεις και δραστηριότητες του Δικτύου.

 

Advertisements

5 Σχόλια to “Συμμετοχή”

  1. Καλημέρα σας! Πολύ ωραία η φωτογραφία σας -με το γλάρο! Τη «δανείστηκα» για… ιδία χρήση. Ελπίζω να μην πειράζει…

  2. Χαίρομαι να σας διαβάζω. Καλή δύναμη σε όλους.

  3. geia sas.. xairomai pou dimiourgithike to endiaferon na ginontai draseis.. 🙂 kalo kouragio se olous mas se duskoles meres pou zoume.. 🙂

    eixa steilei ena mail se enan apo tous ekproswpous kai kamia antapokrisi.. mipws uphrxe provlhma apo thn meria mou?

  4. Επιτέλους! Επιτακτική ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η κοινωνική Εργασία ..Ευθύνη και των Κοινωνικών Λειτουργών όπου κι αν δραστηριοποιούνται να αναδείξουν το ανθρωπιστικό της πρόσωπο ως κυρίαρχο πέρα από κάθε λογής εξουσιαστική χειραγώγηση.Καλή δύναμη!Είστε το υγιές κομμάτι του σώματος της κοινωνικής εργασίας.

Trackbacks

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: